Tingbjerg kirke

Tilbage til Liste over kirke

Tingbjerg kirke

Billedserie

Liste over billeder

Tingbjerg kirke

Kirken er opført i 1983 ved Kaj Lyngfeldt Larsen, den indgår i Tingbjergbebyggelsen, som blev påbegyndt i 1957 tegnet af Steen Ejler-Rasmussen, der også havde tegnet et forslag til kirken, dette forslag blev dog forkastet af menighedsrådet, der fandt det for traditionelt. Kirken er kalket i nyboderkalk og har fritstående klokketårn syd for kirken. Hovedindgangen er gennem syddøren, der har glasudsmykning udført af Niels Winkel.

Tryk på nedenstående link og læs mere om kirken på sognets hjemmeside.

Tingbjerg kirke

Kirkerummet er firkantet med højtsiddende vinduer. Alteret er placeret foran nordvæggen men i tæt kontakt med stoleværket, der består af fritstående stole. I 2004 blev kirken renoveret ved arkitekt Lars Jensen, som har tegnet korset på altervæggen, den mørkeblå gobelin er syet af Elisabeth Hofman. Desuden blev prædikestolen etableret, så den korresponderede med sangerpultene. På prædikestolen er opsat en kopi af Johannes Ittens maleri "Mødet" fra 1916. De hellige kar og lysestager er tegnet af Mogens Koch, Kaare Klint og Kaj Lyngfeldt Larsen.

Kaj Lyngfeldt Larsen (født 1920)

Han blev uddannet som murersvend i Gent i 1940 og tog afgangseksamen fra Kunstakademiets arkitektskole i 1944. Han har arbejdet for Risom og Tillish 1942-46, Robert Matthew, London County Council 1948-49, Steen Eiler Rasmussen 1946-58, og har haft selvstændig virksomhed sammen med Sven Friborg fra 1965. Kai Lyngfeldt Larsen var længe knyttet til Steen Eiler Rasmussens tegnestue, først som ansat, senere som medindehaver. Han har været med i hele udviklingen af Tingbjerg. Restaurering af Hindsgavl og fornyelsen af Rosengårdskarreen i København er gennemført på et æstetisk højt niveau. Meget tidligt begyndte han sammen Steen Eiler Rasmussen at tegne skolemøbler, og han har siden tegnet kvalitetsmøbler, bl.a. for Søborg Møbelfabrik.

Kirkebyggeri: Tingbjerg kirke (1983)

Niels Winkel (født 1939)

Han er uddannet maskinarbejder og gik på Kunstakademiet hos Egill Jacobsen 1962-67. Niels Winkel har især beskæftiget sig med portrættet. Han har hidtil udført omkring 85, hvoraf halvdelen blev vist på Frederiksborgmuseet i 1989. Ud over en psykologisk indtrængende afdækning af den portrætterede karakteriserer han vedkommendes personlighed og liv gennem referencer til arbejde og drømme som i portrættet af Jens Otto Krag, hvor der er referencer til europapolitikken og de kunstneriske ambitioner. Han har desuden skabt en række udsmykninger i glas af abstrakt karakter i samarbejde med Per Steen Hebsgaard.

Kirkeudsmykning: Tingbjerg kirke Glasdør (1983)