Onsøy kirke

Tilbage til Liste over kirke

Onsøy kirke

Billedserie

Liste over billeder

Kirken ligger ca. 8 km nord-vest for Fredrikstad. På stedet stod en stenkirke fra middelalderen, som i 1877 og blev revet ned og erstattet af den nuværende murstenskirke tegnet af arkitekt Henrik Thrap-Meyer.

Farvesætning og udsmykning blev udarbejdet i 1929 af Domenico Erdmann. Altertavlens maleri er indkøbt i 1885 og er en kopi efter Adolf Tidemand, udført af arkitekt C. Brun, som foretog en opmåling og beskrivelse af den gamle kirke, inden den blev revet ned.

På Norges arkitekturhistoriske side kan man læse om en række norske kirker opført i slutningen af 1800-tallet. Tryk på nedenstående link og vælg en kirke fra listen til venstre. I den højre kolonne er der et link til en boganmeldelse af værket Kirker i Norge, som stadig er under udarbejdelse, der er kommet de første fire bind af de planlagte otte. Linket til Norske kirker, hvor skulle kunne købe værket over nettet virker ikke, men se næste link.

Norges arkitekturhistoriske side

Kirker i Norge er nu også udkommet på nettet, hvor bogværket videreføres og opdateres. Tryk på nedenstående link og søg en kirke.

Kirker i Norge