Morild kirke

Tilbage til Liste over kirke

Morild kirke

Billedserie

Liste over billeder

Morild kirke

Børglum hr., Hjørring amt, Ålborg stift. Vendsyssel. Kirken er opført i 1908-09 ved arkitekt C.V. Harild. Kirken består af kor og skib med koret mod syd, mod vest et ret stort våbenhus. Murværkets mønstermuring er inspireret af egnens senromanske teglstenskirker.

Ålborg stift er i færd med at opbygge en side med stiftets kirker. Tryk på nedenstående link og læs mere om Morild kirke.

Morild kirke

Kor og skib har flade bjælkelofter alterpartiet er udført i mursten med mønstermuring, storfeltets freskomaleri er udført af K. Hansen Reistrup, som også har dekoreret triumfvæggen og udført tympanonmaleriet over indgangsdøren. Prædikestolen er opført i formstøbte teglsten. Døbefonten er opmuret i teglsten og har øverst en granitplade.

Karl Hansen-Reistrup (1863-1929)

Keramiker, billedhugger, illustrator og maler. Karl Hansen Reistrup havde størst succes som kunsthåndværker. Han arbejdede hos keramikeren Kähler og udnyttede sit talent for det dekorative og det fortællende i sine bygningsudsmykninger. Han har lavet de eksotiske dyrehoveder på Glyptoteket, til Københavns Rådhus skabte han keramiske billedfriser og i 1901 skabte han elefanterne til Ny Carlsbergs Elefanttårn. Reistrup blev ansat i Kählers virksomhed i den periode, hvor man arbejdede med forberedelserne til den nordiske udstilling i København i 1888 og både på denne, og på efterfølgende verdensudstillinger, blev Kählers arbejder berømmede, hvilket ikke mindst skyldtes Reistrups samarbejde med keramikeren Herman A. Kähler.

Kirkeudsmykning: Morrild kirke (Børglum hr.) fresker