Kerteminde Emauskirke

Tilbage til Liste over kirke

Kerteminde Emauskirke

Billedserie

Liste over billeder

Kerteminde Emauskirke

Valgmenighedskirken er opført i 1868 ved bygmester Hansen fra Svendborg. Kirken er opført i gule mursten som en korskirke med et lille tårn mod vest.

Tryk på nedenstående link og læs mere om Kerteminde valgmenighed på sognets hjemmeside.

Kerteminde valgmenighed

Altertavlen er en kopi fra 1869 udført af J.P. Bless efter Marstrands alterbillede i Fåborg kirke, motivet er Middag i Emaus, på maleriet i Kerteminde ser man en kalk stå på bordet, det er Kerteminde valgmenigheds egen kalk, som Bless har tilføjet, Bless var onkel til maleren Johannes Larsen. Prædikestolens felter fik i 1998 tilføjet malerier af Sven Havsteen-Mikkelsen.

Den romanske granitfont har arkader og tovsnoning på kummen, og dekorativ udsmykning på den runde fod. Fonten stammer fra Egeskov, hvor den har stået i haven. Fonten blev indkøbt til Kerteminde valgmenighedskirke i 1865, og den har stået i Kerteminde siden kirken blev indviet. I Kværndrup kirke ved Svendborg mener man, at fonten oprindelig har stået i Kværndrup kirke, i nyere tid har man forsøgt at købe den tilbage, men Kerteminde valgmenighed vil ikke afgive fonten. Fonten er registreret i Mackeprang - Fyn og Lolland-Falster - Arkadetypen - Den arkitektoniske gruppe.