Helleruplund kirke

Tilbage til Liste over kirke

Helleruplund kirke

Billedserie

Liste over billeder

Helleruplund kirke

Gentofte provsti, Helsingør stift. Storkøbenhavn. Kirken er opført i 1955-56 ved arkitekterne Arthur Wittmaack og Vilhelm Hvalsø (se Hans Egedes kirke). Kirken blev opført som afløser for en barakkirke fra 1949. Bygningen er opført af røde mursten over granitsokkel. Det vestvendte kor har tresidet afslutning, skibet har korsarme mod nord og syd. Tårnet mod øst flankeres af sidebygninger med skråt tag, sidebygningerne har højblændinger i gavlene mod øst. Hovedindgangen er gennem tårnrummets granitportal med korsprydet tympanon.

Tryk på nedenstående link og se sognets hjemmeside.

Helleruplund kirke

Koret mod vest er hævet fire trin over skibets gulv. Alterbordet er i umalet træ med gyldent Kristus monogram mellem alfa og omega, bag alteret er opsat et glat trækors. I korets vinduer ses fire glasmalerier udført af Poul-Henrik Jensen i 1959 og 1966, hovedmotiverne er Hyrdernes tilbedelse, Korsfæstelsen, Opstandelsen og Middag i Emmaus, under de fire hovedmotiver ses Bebudelsen, Piskningen, Lazarus opvækkelse og Dåben.

Poul-Henrik Jensen (1905-1990)

Han gik på Teknisk Skole i København hos Hakon Bjarke Thorsen og Victor Isbrand 1924-26 og gik derefter på Kunstakademiets malerskole hos Ejnar Nielsen og S.Wandel 1927-31 samt på grafisk skole i 1934. I begyndelsen af sin kunstnerkarriere hørte han til Cornergruppen uden dog at være medlem. Han var naturalist hele livet igennem og karakteristisk for ham er motiver, hvor figurer placeres i interiører, i landskaber og i forstæder. I 1946 begyndte han at arbejde med glasmaleri og foretog studierejser til Chartres og Sct. Rosaire i Vence, hvor kapeludsmykningen af Matisse gjorde stærkt indtryk.

Kirkeudsmykninger: Vrinners kirke på Djursland alterbillede i malede stentøjsfliser (1941 s.m. Anker Nørregaard og Ove Huus, alterbilledet blev udført til Sankt Mikkels kirke i Slagelse men blev flyttet i 1956); Grøndalslund kirke i Rødovre glasmaleri (1952); Begravelseskirken i Odense glasmaleri (1954); Helleruplund kirke glasmaleri (1959 og 1966); Hørdum kirke i Thy glasmaleri (1961).